top of page
Livscoach, adhd, relationer

Om att vara förälder med ADHD

Är du förälder och har ADHD eller tror dig ha det? Först och främst HEJA DIG! Vilken jäkla kämpe du är! Applåder och varma stärkande kramar till dig.


För det är fasen inte lätt! För kvinnor med ADHD blir våra symptom ofta värre när vi får barn.

Vi har redan satt otroligt höga krav på oss i form av att fungera så optimalt som möjligt, så vi passar in så bra som möjligt i samhället, när vi egentligen inte alls är skapta för det. Vi är redan duktiga eftersom det är så vi överlevt och blivit fostrade. Vi har redan pressen på oss att fungera utefter samhällets mallar (som ofta är helt övermäktig) och nu ska vi dessutom ha ansvar för att ett barn ska fungera.


Precis som alla föräldrar så vet man inte vad det innebär att ha barn förens man faktiskt har det.


Viktiga saker för att fungera bättre med ADHD är: Sömn Återhämtning

Frihet Vara spontana Bli stimulerade Mycket motion Har du dessutom en högkänslighet eller autism kan du också behöva: Ljugna miljöer Behagliga ljud och ljus

Att var sak har sin plats Framförhållning

Kunna gå undan & få vara ifred


Allt detta är sånt som ruddas när ett litet älskat barn kommer in i bilden. Från att vara relativt fungerande i vår diagnos till känslan att vi släpar oss fram. Om det kändes svårt att få till dig själv, dölja dina brister pga dina adhd symptom innan så är d


et ännu svårare nu. Visa börjar dra sig undan från folk pga att de inte klarar pressen de känner från samhället att vara på ett visst sätt. En del utvecklas sin sociala ångest under den här tiden. Jag har coachat många i den här situationen och jag vet hur tufft det är att isolera sig pga social ångest med ett barn, när man också behöver det sociala. Men är det helt kört?? NEJ ! Det är det inte :) Det du kan dra fördel med här är att barn behöver rutiner och även om du inte tror att du behöver det så för du det! Trust me. Du behöver bara hitta ditt sätt att skapa dem så de passar in i livet med barn. Så ja det helt fria får vänta lite och du behöver kompromissa men att vara sårbar, sätta ord på vad du behöver är en viktig nyckel.


Så vad behöver DU för att fungera i ditt föräldraskap? När är det du mår som sämst i ditt föräldraskap och vad är det du känner att du behöver då? När känner du att du har flyt i det där du mår bra?
Om du vill ha min hjälp att identifiera dina behov, skapa strategier som funkar för dig och stärka din självkänsla och självförtroende så kan du läsa mer om mina tjänster här:


Vi hörs snart igen. Hör gärna av dig via mail: kontakt@coachningmedcarolina.com

eller spana in mina sociala medier: @coachningmedcarolinaBästa hälsningar,

Carolina
Bình luận


bottom of page