top of page
Livscoach, adhd, relationer

Det är inte rimligt!

Det är ingen hemlighet att den här tiden på året både kan vara mysig och rogivande men också väldigt stressig. Ofta vill vi att det ska vara mysigt och rogivande men om vi lever ett liv där stressen är närvarande mer eller mindre hela tiden, då blir det inte lugnare inom dig för att julen kryper närmre med allt vad det innebär. Vårt ''vanliga'' liv med barn aktiviter, jobb deadlines, städ och tvätt, födelsedagar med tillhörande kalas, tjat om läxor, oro, vardagstjafs m.m fortsätter även när vi lägger på julbestyr. Du kanske jobbar 80-100% på ditt betalda jobb, sen har du full tjänst på ditt obetalda jobb hemma hos familjens projektledare. Så lägger vi på julen på det, kan det vara ca 40-70% till i ''arbetsbelastning' som läggs på (som också är obetald). Hur i hela friden ska du få plats med såna saker DU mår bra av? Som gynnar DIG? Även om du också tycker det blir mysigt och rofylld att julstöka så är jag övertygad om att det innerst inne finns saker du också/hellre skulle göra men som du inte riktigt, eller inte alls hinner med.


Men nu är inte högtid att lägga på saker, nu är det högtid att bromsa, pausa, stanna upp! Vad är det DU behöver? Varför behöver du det? Hur kan du se till att få det så? Vi blir uppfostrade av ett samhälle som fortsätter trycka på att ''vi ska vara mot andra så som vi själva vill att andra ska vara mot oss''. Vi ska vara ''snälla mot andra'' och be om ursäkt direkt utan att förstå själva handlingen. Men förlåt ska vi säga direkt för det är viktigt att ta hänsyn till andras känslor. Men sina egna blir sällan lika viktiga. Det är viktigt att visa hänsyn men vi behöver börja lära oss att våra egna behov & känslor är PRECIS LIKA VIKTIGA! Jag vill utmana det här tankesättet om att vi finns för andra rejält! Vi alla har så olika preferenser kring hur man ska vara mot andra att det är rent omöjligt att kunna möta ALLAS behov.


Det är bara du som vet exakt hur du vill bli älskad och sedd. Lägg då det ansvaret på dig själv att älska dig och se dig själv på det sättet. Att prioritera att älska sig själv utesluter inte att bli älskad av andra, men det kommer infinna sig ett lugn i dig att inte behöva ''jaga'' kärlek hos någon annan för att känna dig älskad. Det kommer i sin tur bidra till mer gemenskap och närhet i dina relationer. Mer djup och tillgänglighet. Du kommer välja partner och vänner utefter hur de behandlar dig, får dig att känna istället för jakten på att bli älskad och sedd. Där konsekvensen ofta blir att vi väljer relationer som på sikt inte är bra för oss. Andra kan hjälpa oss att se oss själva med snällare ögon, se oss själva i ett nytt ljus. Men det är inte andras uppgift att älska dig så som du förtjänar. Det är din.

Men det är inte lätt, jag vet. Jag dömmer inte dig, jag hejar på dig. Jag vill att du ska lyckas och hitta din väg här i livet. Därför vill jag utmana de tankar och föreställningar du bär med dig så du kan börja ifrågasätta och hitta in till din sanning.


Vill du utforska vem du är innerst inne, under lager av borden och måsten. Så finns jag här för dig. Kontakta mig om du är nyfiken på hur coachning med mig kan hjälpa dig få kontakt med dig själv så du kan börja älska den du är.


Kom ihåg att du är viktig!

Ta hand om dig. Bästa hälsningar,

CarolinaYorumlar


bottom of page